El Manifest d’El Senyor Ramon: El Barça que volem

El FC Barcelona es troba en un moment decisiu que marcarà el futur de l’entitat en els propers anys… o dècades. La sortida de la crisi sanitària, econòmica i d’emergència social arrel del Covid-19 planteja moltes incerteses en quant a l’evolució dels ingressos futurs i en el model d’esport professional com el coneixem fins ara. Malgrat que el Barça és un dels clubs amb major nivell d’ingressos del món, el nivell d’endeutament de l’entitat és molt elevat i els costos salarials esportius es troben en nivells màxims en relació amb els seus competidors.

El Club, a més, ha d’afrontar dos reptes: un d’estructural, amb la renovació de l’estadi que s’inclou dins el projecte Espai Barça, i un d’esportiu, amb el relleu de la millor generació de futbolistes de la història de l’entitat.

Fem una crida a l’entorn blaugrana, a la massa social, a donar el seu suport al Club mitjançant la proposició d’alternatives i noves idees. També els animem a manifestar el seu desacord quan creguin que hi ha coses que no funcionen. La crítica, si és constructiva i enfocada a millorar, és una eina bàsica i vital en qualsevol institució democràtica. Aquestes circumstàncies complexes requeriran solucions valentes i imaginatives; no obstant, no
volem de cap manera que impliquin la pèrdua d’uns valors que considerem bàsics i irrenunciables.

És per això que

DEFENSEM:

A. Una aposta decidida per la creació de talent a La Masia: la base de la plantilla del primer equip de futbol l’han de formar esportistes del planter acompanyats per referents mundials. El mateix concepte s’ha d’aplicar, en la mesura del possible, a la resta de seccions professionals.

B. Que els socis del Barça mantinguin la capacitat de decidir el futur del Club, si cal utilitzant el vot electrònic en els períodes entre eleccions, ja sigui durant les Assemblees de Compromissaris o en altres consultes durant l’any sobre temes transcendents.

C. Una gestió que faci el Club econòmicament sostenible, sense excessos d’endeutament que posin en risc la seva viabilitat, i que alhora mantingui la transparència de la informació al soci donant detall de les grans transaccions econòmiques que es duguin a terme.

D. Que el Barça segueixi essent Més que un Club per la seva estreta relació amb el sentir del poble de Catalunya i amb la defensa de la catalanitat universal en un món global.

E. Un Club modern i integrador, que aprofiti el valuosíssim bagatge dels seus més de 120 anys d’història, posi l’accent en la seva naturalesa multiesportiva i aposti clarament per la igualtat entre gèneres a tots els nivells.

I per tot això,

RECLAMEM I PROPOSEM :

1. Que el model esportiu i l’estil de joc que Johan Cruyff va implantar i que Pep Guardiola va perfeccionar, i que ens ha permès ser referent mundial i guanyar innumerables títols, és innegociable.

2. Que els jugadors formats a La Masia siguin l’eix vertebrador del primer equip.

3. Que s’elabori d’un Pla Director Esportiu sòlid basat en:

  • Una planificació amb criteris esportius clars i rigor econòmic
  • Recuperació dels valors que han permès al Barça ser Més que un Club
  • La cultura holística de la millora constant: competint com s’entrena i com es viu

4. Que els socis, propietaris del Club, puguin debatre sobre l’Espai Barça, un projecte vital però que cal portar a terme amb transparència i rigor pressupostari.

5. Que la Junta eviti sigui com sigui el risc de conversió en Societat Anònima Esportiva, un fet que podria esdevenir-se degut a l’actual increment desmesurat de l’endeutament i a uns mals resultats econòmics.

6. Que el Barça, que ja està adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, recolzi clarament les reivindicacions del poble català per poder exercir en plenitud els seus drets i llibertats.

7. Que els mandataris del Club promoguin la difusió de la història de l’entitat, i conseqüentment, que reconeguin i honorin els personatges que han ajudat a construir el FC Barcelona al llarg del temps.

Per tal de poder donar més força a aquestes idees, necessàries per mantenir l’essència i la sostenibilitat esportiva, social i econòmica del FC Barcelona, El Senyor Ramon organitzarà el primer Congrés del Barça aquesta tardor, amb la participació d’experts i obert als socis, per a poder debatre idees i extreure conclusions per aportar-les al Club.

Un Congrés on posarem en valor:

  • L’aportació de coneixement, sentit crític i capacitat del soci en diversos àmbits
  • Un model de futur: un espai obert i participatiu
  • El Congrés com a eina aglutinadora de diferents sensibilitats i visions
  • Un procediment, una metodologia, que farà recuperar la importància de ser soci del Barça

Les conclusions del Congrés, conjuntament amb les idees que han sorgit dels actes que ha celebrat El Senyor Ramon des de la seva fundació, quedaran recollides en el LLIBRE BLAUGRANA que s’editarà el desembre de 2020 i quedarà a disposició del Club (Junta Directiva, socis i també precandidats).

Si comparteixes aquesta visió del Barça que volem i creus que és possible impulsar canvis al Futbol Club Barcelona, pots adherir-te a aquest Manifest aquí mateix. Així mateix, també pots assistir al nostre Congrés per demostrar que els socis i simpatitzants del Barça estan disposats a lluitar per preservar els valors i la identitat que l’han fet únic.

Atentament,

El Senyor Ramon, el primer think tank de la història del Barça

9 de juliol del 2020, Barcelona

***

Vols adherir-te al manifest?

Fes clic al botó ‘M’adhereixo’ del wigdet!

NOTA: El widget d’adhesió no és compatible amb Safari. Per adherir-s’hi, recomanem utilitzar navegadors com Google Chrome, Firefox o Microsoft Edge.