Valors i Barça

Som el Barça, i com tota institució tenim els nostres valors adquirits al llarg del temps, en el transcurs de la nostra història, valors que ens defineixen. Els valors del Barça són un estil de joc concret, la identificació amb el país, la masia i el que representa, el civisme… en podem anar afegint d’altres a mesura que la història del club avança.

Quan el Barça ha anat bé ha tingut per nord aquests valors, quan no els ha tingut hi ha hagut períodes de crisi i/o de no identificació del soci i seguidor amb el Club. És per tant senzill, volem una Junta Directiva amb un horitzó, el que sigui, però basat en aquests valors, i al terreny de joc volem el mateix.

Pel que fa als despatxos no es pot descuidar la parcel·la esportiva com s’està fent, és ja impossible identificar qui realment la porta amb l’acumulació de noms i garbuix d’organigrama, per no parlar dels fitxatges; no es pot perdre la identificació amb el país suplantant el “Més que un Club” per un necessari “fair play” com a valor però que no pot substituir, malgrat pretenguin, el que realment vol dir Mes que un Club; no es pot menysprear una filosofia que ens ha fet gran: Guardiola, Cruyff; no es pot no saber qui fa què i qui és qui en el més elemental dels principis de la gestió esportiva i global.


I al terreny de joc el mateix, no podem anar desdibuixant el que ens ha fet grans. Any que passa, entrenador que passa, es desdibuixa més aquella identificació amb l’estil de futbol que ens ha fet grans, el Barça es va esllanguint. Al terreny de joc també hi volem aquests valors. Valverde els anava perdent a marxes forçades, Setien ha passat del 3-4-3 amb joc i pressió a camp contrari, a un 4-4-2 que és un 5-4-2 amb Ter Stegen de pivot del joc en alguns partits i joc a camp propi atenallat, amb por i sense sortida. No se’l va fitxar per això.


Si us plau, valors i valentia, a uns i altres.

Carles Agustí, Membre d’El Senyor Ramon

En defensa de Setién